5 Mart 2013 Salı

Zeytin Ezmeli Kekik Soslu Kanapeler

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 


















Malzemeler

Kanape veya tost ekmeği
Zeytin ezmesi
Kekik Sosu
Közlenmiş kırmızı biber

Öncelikle burada kekik sosunun tarifini paylaşmalıyım sizlerle. Taze kekikler saplarından ayıklanır ve bol suyla yıkanır kurutulur. Ayrı bir kapta hakiki zeytinyağı, limon suyu ve tuzu kendi damak tadınıza göre karıştırıp küçük kavanozlara paylaştırdığınız kekiklerin üzerine çıkıcak şekilde doldurun. Yaklaşık 10 gün buzdolabında beklemeli. Bu sosu et yemeklerinin yanında, kahvaltılarda ve salatalar da kullanabilirsiniz.

Kanape veya tost ekmeklerini isteğinize göre kestikten sonra önce zytin ezmesini sürüp üzerine kekik sosunu ekleyip en üste de közlenmiş kırmızı biberleri koyduktan sonra servis edebilirsiniz. Kekik sosunuz yoksa en üste kırmızı biberlerin üstüne kuru kekik serperek de aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder