Tahinli Çörek
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı süt
75 gr. tereyağı
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı kadar)
İçi için,
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
Üzerine yumurta sarısı ve ceviz
Oda sıcaklığında ki tereyağını, maya, şeker, tuz, sıvıyağ ve ılık sütü bir kaba alarak unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat dinlendirdikten sonra 12 eşit parçaya bölelim. Bu arada tahin ile şekeri bir kapta karıştıralım. Hamurların her birini ince bir şekil de merdane yardımı ile açalım tahinli harctan sürüp rulo yapıp kenara bırakalım. Hamurlar bittikten sonra ilk rulo yaptığımız hamurdan başlayarak elimizde çekiştirip uzatalım ve kendi etrafında döndürerek sarıp yağladığımız tepsiye koyalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kırılmış ceviz serperek 180 derece de önceden ısıtılmış fırın da pişirelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder