12 Mart 2013 Salı

Ispanaklı Kiş






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ispanaklı Kiş
 
Kiş Hamuru için
 
7 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
200 gr. margarin
tuz
 
İç Malzemesi
 
400 gr. mantar
1 kuru soğan
1 kg. ıspanak
Karabiber tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Beşamel Sos İçin
 
125 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
 
Üzerine
 
Kaşar peyniri ve kırmızı pul biber
 
Ispanağı yıkayıp doğradıktan sonra 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ da doğranmış soğan ile birlikte kavuralım suyunu çektikten sonra doğranmış mantarları ekleyerek pişirelim. Tuzunu ve karabiberini kattıktan sonra ocaktan alalım. Ayrı bir tencerede tereyağını ve 1 kaşık unu pembeleşinceye kadar kavuralım pişirmiş olduğumuz ıspanaklı harcı ekleyerek karıştıralım sütü yavaş yavaş ekleyerek pişirmeye devam edelim. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Hamur için olan malzemeleri bir araya alarak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Yuvarlak borcamı margarin ile yağlayarak merdane ile açtığımız borcamdan biraz daha büyük olan hamuru borcamın dışına çıkacak şekilde yerleştirelim. Çatalla aralıklarla hamurun üzerine delikler açalım.  Hazırladığımız ıspanaklı harcı üzerine yayalım. Borcamın dışına çıkan hamurları bıçak ile keselim ve içe doğru kıvıralım. 175 derece önceden ısıtılmış fırında hamur kenarları pembeleşinceye kadar pişirelim fırından alıp üzerine kaşar peynirini ve pul biberi serperek tekrar fırına koyalım. Üzeri kızarınca alıp servis edelim. Afiyet olsun :)
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder